Pentru cine doreste sa stie cum se traieste in Kenya in zilele noastre merita sa citeasca Indragostita de un masai, carte care continua seria literaturii de calatorie.

Cartea mi-a placut de la inceput, chiar daca nu stiam mai nimic despre masai si foarte putine despre modul de viata in Kenya. Socant cum o elvetianca de succes, aflata in vacanta in Kenya cu un iubit, chiar daca povestea dintre ei era pe terminate, se indragosteste de la prima vedere de un masai, cu care va ajunge sa se casatoreasca si chiar sa aiba o fetita. Renunta la tot ce avea in Elvetia, vinde magazinul pe care-l avea acolo si incearca sa-si construiasca o viata alaturi de masai, in cort din piei de animale, fara apa, hrana, asistenta medicala sau alte semne ale civilizatiei. Se lupta cu foametea, malaria si hepatita, se incapataneaza sa aduca un copil pe lume acolo, in asemenea mizerie, invinge mai toate obstacolele in numele dragostei dar mentalitatile total diferite ii fac traiul in comun imposibil, la un moment dat.

Totusi gelozia e cam la fel in toate colturile pamantului, indiferent de etnie, religie, educatie. Iar banii de prea putine ori reusesc sa aduca fericirea.

O carte despre oameni, locuri, intamplari. Merita citita! 😉

tags, , ,