Am vazut de dimineata la Pro tv teste privind consumul energetic la electrocasnice clasa A+. Ce credeti ca a iesit? Din 8 produse testate 2 au corespuns clasei F, unul singur incadrandu-se la clasa A.

Se pare ca in Romania nu exista centre autorizate pentru astfel de teste, spre fericirea producatorilor care ne vand orice sub etichete frumoase. Se pare ca OPC nu se sesizaze inca.

Similare:  Medaliatii la Spitalul 9
taguri, , , , ,

  3 Comentarii


   

 • Dan a comentat...


  Trebuiau sa spuna ce producator a fost corect…


 •  

 • lila a comentat...


  poi se pare ca cei ce au facut testele nu sunt acreditati, deci nu-i baga nimeni in seama. Si cum nu exista nimeni autorizat sa faca astfel de teste n-avem decat sa asteptam ca OPC sa faca ceva.
  Corect ar fi macar sa nu se mai treaca nimic pe eticheta, decat sa se treaca minciuni sfruntate. Dar cui ii pasa de consumator in Romania?


 •  

 • dandana a comentat...


  tot apropo de teste, anpc a inceput un asemenea program de teste, insa ca sa ai acces la ele trebuie sa platesti. La electrocasnice am vazut doar la aspiratoare (publicat si in Romania Libera acum vre-o saptamana) si la masini de rufe.
  In alta ordine de idei, se pare ca tot mai multi producatori vorbesc de eficienta energetica, insa ce mi s-a parut interesant ca idee pe aceasta tema (si apropo de A plus si A ++), este un calculator de eficienta energetica ce arata cati bani poti economisi cu un aparat nou versus unele de 5, 10 sau 15 ani
  (link: http://www.siemens-home.com/ro/quick-links/calculeaza-energie.html).

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.