Am vazut la TV Paprika o reteta rapida si economica de chec de ciocolata si nu se putea sa nu incercam si noi. E o prajitura care ne va salva de multe ori de acum incolo, mai ales ca o vor putea face si copiii singuri, dupa ce mai exersam cantaritul. Eu practic doar le-am cantarit ingredientele, Andrei a amestecat totul iar Mara a facut fotografiile. N-am folosit tava de chec ci tava de la aragaz, asta pentru ca la teve foloseau o tava dreptunghiulara, ceva mai adanca, e drept, decat cea de aragaz .

Am folosit 200 g faina alba (voi incerca si cu faina integrala), 200 g zahar, 3 linguri cu varf de cacao neagra, o lingurita de bicarbonat, un varf de sare, o lingurita otet, 85 ml ulei, o lingurita esenta de vanilie, 240 ml lapte (reteta originala avea apa).

Procedeul e foarte simplu si se poate amesteca chiar in tava de copt. Eu insa am folosit hartie de copt si am amestecat ingredientele intr-un bol. Instructiunile erau clare: amestecati bine ingredientele uscate, apoi adaugati ingredientele lichide si continuati sa amestecati bine. Am facut introcmai,mai noutin bicarbonatul si otetul (nu am rezistat tentatiei sa vedem ce se intampla daca pui otet peste bicarbonat – incercati, copiii vor fi foarte incantati, chiar daca nu e prima oara cand vad asta).

 

Am adaugat lichidele, am amestecat si gata.

Bine, in tava asta seamana mai mult a brownie, nu a chec, dar rezultatul e delicios. Si parca mai bun decat imi amintesc eu ca erau negresele astea.

Dupa 20 de minute la 180 de grade a fost gata, cred ca daca tava era mai adanca era nevoie de mai mult timp pentru copt.

 

Sa aveti pofta!

tags, , ,