De cele mai multe ori nu e simplu sa faci cadouri. Nu e un subiect original, insa fiecare are o parere personala. Pentru copii unii cred ca e usor: papusi pentru fete si masinute pentru baieti. La noi pot spune ca sunt amandoi, si Mara si Andrei, interesati de masinute, iar papusile pentru Mara n-au fost niciodata o atractie deosebita.
Din punctul meu de vedere ,oricat de mult a evoluat tehnologia de construirea a papusilor, exista o infinitate de oferte mai atractive decat papusile:). Oricum, e musai sa tinem cont si de varsta. La Mara de exemplu, dupa ce am epuizat variantele de la Piticlick am ajuns, evident, la Dubluclick. Foarte atractive si educative, le recomand cu draga inima. Singura mea nemultumire cu privire la softurile astea e restrictia Windows XP, drept pentru care pe Vista se inteapa iar pe Windows 7 nici nu porneste..
Cartile, evident, la 7 ani sunt esentiale si avem, slava Domnului, oferta atat de mare in zilele noastre. Enciclopedii gasesti la tot pasul, pe diferite categorii de varsta, de la piticei -cele de la Adevarul, pana la Larousse. La varsta asta copiii sunt insetati de cunoastere. Pe Mara o intereseaza orice subiect 🙂 , de la religie, istorie, geografie, biologie, si sunt foarte multe adaptate pentru varsta lor. Pe vremuri nu erau , ca sa vorbesc ca batranii 😀 .Zilele trecute am vazut in Auchan o editie super din Micul Print, dar si editii pentru copii de Shackespeare si alti clasici in format foarte atractiv pentru ei.
Cartile pentru invatat limbi straine pentru copii sunt iar intr-o paleta foarte variata si foarte atractive pentru copii, inca de la 2-3 ani. Ii amuza foarte tare pe pitici sa poata spuna unui cuvant pe care il stiu ei in romana si altfel si sa vada ca esti de acord cu el si il incurajezi (Mami, apa plizzzz 😀 spune Andrei,la 3 ani, fericit nevoie mare). Mara a invatat multe cuvinte in limba romana dupa o carte de engleza, care avea desenele mai interesante 😀 . Cu timpul le-a invatat si in engleza. Nu sunt de acord cu fortarea copiilor sa invete cat mai mult, dar daca ii intereseaza si amuza trebuie incurajati, ei invata in joaca lucrurile si le vor retine toata viata.
Cartile cu animale, frumos desenate, oarecum rezistente 🙂 ii atrag chiar inainte de 2 ani si le mentin interesul chiar pana la scoala. Povestile frumos ilustrate si oarecum rezistente ii atrag pe copii de la 2 ani pana sunt scolari si chiar la scoala. La copiii mai mici cel mai important e sa fie mai multe ilustratii, pe masura ce cresc pot sa fie atenti mai mult timp la poveste.
Cartile joc sunt si ele foarte educative. Mara a invatat sa recunoasca ceasul dupa o astfel de carte. Andrei iubea foarte tare o carte care avea atasat un cap de porcusor de plus marioneta , se joaca cu ea si asculta povestea cu placere in timp ce se joaca cu porcusorul.

Lego e un joc foarte indragit la toate varstele si in acest moment exista lego si pentru prichindei si pentru maricei, stiu chiar adulti care construiesc cu placere:) .
Puzzle, la fel, foarte indragit la toate varstele (exista de la 2 ani pana la adulti jocuri atractive), singura problema este sa nu pierdem piesele inainte de al fi rezolvat macar o data :).

Jucarii cu baterii si telecomanda: incepi cu masinute si termini cu aeroplane 🙂 Sa nu mai vorbim de trenulete 🙂 (Andrei ar dormi cu unul sub perna 😀 )

Evident, de la 7 ani in sus preocupari mai serioase: telescop, microscop, sistem solar si altele cum ar fi jucarii stiintifice , cu care m-as juca si eu cu placere 😀 . Nu va pot reda fata lui Andrei cand ii arata Mara pe glob: vezi, aici e Romania, da?
Si pentru ca e zapada din belsug sania e obligatorie 🙂 . Mai la primavara o minge sau un set de badminton devin foarte foarte atractive. Sau o bicicleta 🙂

Biciclete si triciclete pentru toti!

Voi ce cadouri recomandati pentru copii?
P: Ajută-ţi copilul să fie cel mai bun din clasă. Vezi aici cum

Error thrown

Call to undefined function wp_related_posts()