gift-of-money

Inainte de a ma apuca de recenzia din campania vaALLuntar vreau sa scriu cateva randuri despre o carte foarte interesanta pe care am primit-o de la Claudette (multumesc) . Semnificatia secreta a banilor, de Cloe si Claudio Mandales mi-a lamurit cateva dintre intrebarile mele in domeniul relatiilor interpersonale, atat in familie dar si cu prieteni sau chiar cunoscuti. Pentru ca nu sunt atat de importanti banii in sine, pentru mine, uneori nu-mi e atat de clar sau usor sa lamuresc din start problemele financiare si uneori relatiile interpersonale se impotmolesc. Situatiile prezentate in carte sunt diverse, de la copii care nu se mai inteleg cu parintii nici la maturitate, la soti care realizeaza mai greu motivele neintelegerilor dintre ei, la refacerea dupa divort, santajul in cuplu, parinti care-si trateaza inechitabil copiii, etc.

Interesanta povestea unei tinere care nu mai vorbea cu parintii de cativa ani, si ii invinovatea de ceva, desi ii era foarte greu sa identifice ce anume le reprosa. Psihologului i-a spus ca este posibil sa fi fost molestata sexual in copilarie de catre acestia, desi nu-si aminteste nimic concret in legatura cu asta. Psihologul a luat legatura cu parintii si s-a stabilit ca nu fuseze vorba de asa ceva. Insa parintii isi tratasera inechitabil cei doi copii, fratele ei primind o suma importanta de bani pentru a-si deschide o afacere, iar ea nu primise nici un sprijin material. Parintii s-au simtit inistial santajati cand au auzit ca fiica lor avea pretentii la o suma egala cu cea data fratelui ei, insa au inteles nedreptatea pe care i-o facusera si au reusit sa indrepte lucrurile. Foarta ciudata memoria si cum iti poate juca feste, initial ea era ferm convinsa de molestare.

Similare:  Biblioteca bloggerului roman

Recomand cartea tuturor celor care vor sa inteleaga mai bine relatiile cu cei din jur.

 

 

Sursa foto

  2 Comentarii


   

 • Claudia a comentat...


  Ma bucur ca ti-a placut!! Si mie mi-a lamurit multe lucruri 🙂


 •  

 • liladoarea a comentat...


  Multumesc! da, m-a ajutat sa iau mai multe in calcul cand e vorba de relatii, sunt prezentate situatii logice la care nu ma gandisem pana acum 🙂

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.