Pentru ca e toamna si merele de sezon sunt foarte bune, am incercat multe variante de deserturi cu mere, in special pentru copii, dar si pentru noi. Gusturile copiilor insa sunt foarte diferite de ale mele, multe din preferintele mele nu-i conving nici sa le guste, cum a fost cazul Prajiturii cu mere/gutui. Noua, adultilor, ne-a placut foarte mult, insa copiii nici nu au vrut sa o guste – nu le-a placut cum arata. Si cam orice cu mere taiate felii sau intregi li se pare respingator.

Asa ca am gasit o placinta cu mere care le place si pe care o fac destul de usor.

Avem nevoie de 200 g unt, o cana de lapte, o cana de zahar, faina cat cuprinde, scortisoara 2 lingurite, praf de copt 1 lingurita, un varf de cutit de sare si un varf de cutit de bicarbinat de sodiu si mere 1-1,5 kg .

Aluatul se prepara foarte usor: se ammesteca toate ingredientele(din zahar se pune mai putin de jumatate) si nu e nevoie de framantat prea mult. Iar aluatul acesta merge de minune si pentru biscuiti (se intinde foaie nu foarte subtire si se taie biscuiti, cu cutitul sau cu forma, se aseaza in tava pe hartie de copt, se ung cu galbenus si se coc 20 min la foc mediu).

Merele spalate si curatate de @bube@ se rad. Din merele de toamna se poate scurge si suc de mere, mai bine de un pahar pentru 1,5 kg de mere. Se adauga zaharul si scortisoara si se calesc pana devin moi si nu mai au zeama.

Se intinde o foaie din jumatate de aluat, se aseaza in tava unsa sau pe hartie de copt, se aseaza deasupre merele si se uniformizeaza, deasupra se aseaza o alta foaie si se portioneaza, apoi se lasa la cuptor, incins dinainte, 30-40 min la foc mediu.

Si le-a placut foarte mult si copiilor, si biscuitii din acest aluat sunt pe gustul lor 😉

[nggallery id=11]

tags, , , ,