DSC 0139 057 Gogosi coaptePentru ca frigul ne indeamna sa folosim cuptorul mai des icon smile Gogosi coapte (ce scuza frumoasa) zilele astea am facut gogosi coapte in cuptor. Motivul e simplu, stam departe de prajeli, pana si chiftelele sunt mai bune la cuptor, asa ca de ce n-ar fi bune si gogosile neprajite? Copiilor le plac gogosile dar a trecut ceva vreme de cand n-am mai facut, asa ca tare s-au bucurat sa se joace cu aluatul dar si sa le manance icon smile Gogosi coapte .

Reteta am luat-o de aici si o sa mai fac cu siguranta. Nu e complicat deloc, mi-a fost mai greu pana am inteles la ce grosime trebuie intins si taiat aluatul si mai ales sa fie toate de aceeasi grosime, dar asta te invata experienta – vazand si facand.

Sarcinile au fost bine impartite din capul locului. Mara m-a ajutat sa fac aluatul si l-a tot pazit pana a crescut, Andrei m-a ajutat sa le tai si sa le pun in tava si a facut foarte multe poze in timp ce le pandea la usa cuptorului sa se coaca.

DSC 0070 003 Gogosi coapte

DSC 0072 005 Gogosi coapte

Procedeul e simplu: amestec ingredientele lichide, apoi adaug  zaharul, drojdia si faina. O singura obiectie am, si sper sa tin minte pana data viitoare – laptele se pune caldut pentru ca aluatul sa creasca mai repede, altfel avem ceva mai mult de asteptat.

DSC 0073 006 Gogosi coapte

DSC 0076 009 Gogosi coapte

Am adaugat si un plic de zahar vanilat, si asta pentru ca nu le-am mai dudrat cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Sigur ca se poate foarte bine si fara, asa am simtit eu ca trebuie.

Hartia de copt m-a ajutat foarte mult, nu a fost nevoie de adaos suplimentar de ulei si gogosile s-au copt uniform (cuptorul a fost de un real ajutor). Am folosit ulei doar pentru a intinde mai usor aluatul, nu a fost nevoie sa ung tava sau gogosile pe deasupra.

DSC 0082 015 Gogosi coapte

Primele 2 tavi nu mi-au iesit, si asta pentru ca am intins aluatul foarte subtire. Am obtinut ceva asemanator unor biscuiti, dar la ceai se potrivesc si ei.

DSC 0093 022 Gogosi coapte

DSC 0115 033 Gogosi coapte

Dupa 10 min la cuptor s-au rumenit prea mult, insa nu pot sa zic ca s-au ars.

DSC 0117 035 Gogosi coapte

Am remediat rapid problema, am intins aluatul mai gros si ne-am distrat cu stelute de data asta.

DSC 0119 037 Gogosi coapte

Au fost gata in mai putin de 10 min.

DSC 0121 039 Gogosi coapte

Pentru primele am ales un gem de afine si s-au epuizat rapid din farfurie.

DSC 0122 040 Gogosi coapte

DSC 0123 041 Gogosi coapte

DSC 0125 043 Gogosi coapte

DSC 0133 051 Gogosi coapte

Abia acum mi-am vazut cuptorul la lucru. Am de la inceputul anului aragaz cu cuptor electric Gogosi coapte, nemultumita fiind de fostul meu cuptor pe gaz care imi parlea mancarea, indiferent cat de mica era flacara. Presiunea gazelor fiind prea mare imi strica toata munca, lucru care m-a facut sa ma gandesc la unul electric. Mi-a luat ceva sa invat sa-l folosesc, inca mai studiez, dar mi-a placut cum a copt gogosile uniform, rapid, fara sa fie nevoie sa le intorc sau sa am alta grija decat cea a ceasului, care trambiteaza destul de tare, trebuie doar sa nu uit sa-l setez corespunzator, poate chiar cu 1-2 min mai devreme, ca sa ma asigur.

Pentru urmatoarele am facut, la cererea copiilor, un sos de ciocolata. Am topit ciocolata, cam 60 de grame, impreuna cu aceeasi cantitate de unt si 2-3 linguri de miere. Mierea era necesara pentru ca ciocolata noastra neagra cu 70% cacao avea nevoie de mai mul dulce icon smile Gogosi coapte

DSC 0130 048 Gogosi coapte

DSC 0136 054 Gogosi coapte

DSC 0137 055 Gogosi coapte

DSC 0140 058 Gogosi coapte

Gogosile coapte sunt o varianta mai sanatoasa fata de gogosile clasice prajite pe baie de ulei, asa ca merita incercate. Si sunt foarte gustoase, copiii dar si adultii le adora icon smile Gogosi coapte

Sa aveti pofta!

 

 

tags, , , , ,

    2 Comentarii


     

  • Carmen Tobias a comentat...


    Ti-au iesit tare dragute!

    Totusi, data urmatoare iti recomand sa le lasi la crescut dupa ce le tai, ca sa nu fie atat de subtirele :)


  •  

  • liladoarea a comentat...


    Multumesc!
    Deabia la final am reusit sa le fac mai dolofane, si asta in primul rand ca am intins folie prea mult. Le-am lasat eu sa creasca dar chiar daca era cald in casa mai mult nu au crescut. Pentru ca in interior s-au copt foarte bine cred totusi ca au crescut suficient, totul se rezolva taca intindeam aluatul in strat mai gros.

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.