In prag de Sarabatori toata lumea vorbeste despre cadouri. Un cosmar pentru mine. N-am stiut niciodata sa aleg cadoul perfect. Daca iau un cadou scump, cand imi permit, lumea crede ca vreau sa ma dau mare, ca “sunt in bani”, si, evident, sa-l fac sa se simta prost pe cel caruia ii fac darul respctiv. Daca este un cadou ieftin, inseamna ca sunt zgarcita si superficiala si nu apreciez deloc persoana careia ii daruiesc ceva simbolic.Daca iau ceva pe sufletul meu, atunci cu siguranta nu place nimanui 😀 (verificat din mai multe surse).

Daca intreb inainte, mai intr-o doara sau chiar pe sleau, nimeni nu vrea nimic sau bate campii cu gratie. In privinta asta, copiii sunt cei mai sinceri cu putinta. Destul de devreme stiu exact ce vor si nu se sfiesc sa o spuna 😀 , asa incat mai rar poti dezamagi un copil cu un cadou, daca l-ai intrebat, in treacat, inainte. (Iata de ce e si usor sa crezi ca Mos Craciun iti citeste scrisorile, din moment ce-ti aduce ce i-ai cerut).

Cred ca nu sunt deloc un bun ascultator, din moment ce nu stiu aproape niciodata ce isi doresc cei din jurul meu. Cand eram copil un cadou foarte potrivit erau cartile. Chiar de nu erau intotdeauna cu subiectul preferat, cartile erau destul de bine primite oriunde. Astazi putini mai apreciaza un astfel de dar. Poate si din cauza vitezei in care traim, dar nu o data am auzit:” ca doar n-oi manca reviste si carti” . Acelasi raspuns taios l-am auzit si de la o inspectoare care mi-a dat primul loc de munca: “doar nu crezi ca mananc flori” , mi-a zis. Nu cred ca voi uita vreodata.

Similare:  Prietenul la nevoie iti face oferta

La un bolnav internat in spital mi-am inchipuit ca ar fi util o supa, niste fructe. Mi s-a dat repede peste nas: o pastrama ecologica, covrigei sarati si multe sucuri acidulate.

Un vin bun – un alt gen de cadou pe gustul meu. Dar putina lume observa diferenta intre un Bordeaux sau pernac si alte vinuri la oferta, chiar daca primele amintite nu-s de colectie sau editie limitata.

Ma simt din cu totul alta lume.Irecuperabila.

Tocmai din aceasta perspectiva imi venise aceeasi idee ca si uitecevreau.ro . Sper ca printr-un astfel de site oamenii sa-si deschida mai usor sufletul si sa aiba curajul sa spuna sincer ce-si doresc. Evident, exista riscul exagerarilor, nu poti decat sa rogi oamenii sa se pastreze in limite rezonabile. Daca ei nu vor sau nu iau in serios se alege praful..

Daca aveti sfaturi pentru alegerea cadourilor raman indatorata!

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.