De putina vreme am poposit pe blogul Oliviei Steer si am ramas fascinata de maiestria cu care Olivia foloseste cuvintele pentru a ne impartasi retetele ei favorite. Blogul adaposteste retete literar-culinare si iata ca nu am rezistat sa nu incerc cateva, chiar daca nu ma vad in stare de a rezista cu un regim alimentar exclusiv fara foc 🙂

Am inceput cu ceva foarte usor, merele lui Praslea cel Voinic 🙂 Reteta se pregateste foarte usor, e nevoie de ceva timp (2-3 ore) pentru inmuiat caju, un mixer pentru preparat crema si de ingrediente simple: mere, caju, lamaie si miere.

Am lasat caju la inmuiat putin peste 2 ore, data viitoare il voi lasa ceva mai mult, sa vad diferenta.

Fiind prima data cand gatesc si mananc asa ceva nu-mi dau seama exact daca mi-a reusit si daca trebuia sa obtin altceva. Recunosc, la prima degustare mi s-a parut ciudat, la a doua e deja mult mai bine si pana la final am ajuns sa-mi placa si sa consider ca e o varianta de crema foarte sanatoasa, fara grasimi, faina si mult zahar. Cu siguranta o voi face mai des si voi incerca sa o folosesc si in alte combinatii, nu doar cu mar.

 

Am adaugat 2 linguri de miere, dupa gust.

In loc de lamaie am adaugat zeama de portocala si, din cand in cand am mai adaugat cate 2 linguri de apa, cam 8-10 in total.

Dupa ce s-a omogenizat si maruntit bine a venit vremea sa ne ocupam de mere. AM ales niste mere ros-galbene dulci-acrisoare, putin mai dulci ca cele ionatan. Le-am taiat jumatati si am scobit miezul, atat cat am putut sa nu sparg coaja ca sa nu curga crema.

Stafidele mi-au placut foarte mult, data viitoare cred ca voi amesteca si in crema cateva.

Am pus si cateva merisoare uscate la unele, sunt mai acrisoare decat stafidele, puteti alege dupa gust.

 

tags, , , , ,