Zilele trecute am vazut la Oprah cum oameni care au suferit traume enorme (de ex o tipa care fusese impuscata in cap sau alta care supravietuise atentatului cu bombe de la Londra, desi a ramas fara ambele picioare) spuneau cu seninatate agresorului: te iert.

Incredibil! Tipa care fusese impuscata in cap si careia creierul i-a fost afectat in proportie foarte mare, a trebuit sa reinvete sa manance, sa vorbeasca, sa mearga, sa scrie, la 50 de ani, si-i spunea agresorului, un pusti: te iert, iar la Oprah povestea:”parca era copilul meu si a facut o boacana”. Nu era nimic de spectacol, pur si simplu ea asa a reusit sa treaca peste groaznicul eveniment care i s-a intamplat, eliberandu-se de orice ranchiuna si ganduri rele la adresa celui care i-a provocat asta. Se pare ca i-a schimbat pana si viata agresorului, chiar daca acesta era in inchisoare, spunea ca si-a schimbat intreaga conceptie de viata, pentru ca el nu intalnise niciodata dragoste neconditionata.

Similare:  Nou nascut cu alcoolemie 2 la mie

  2 Comentarii


   

 • claudette a comentat...


  am vazut si eu emisiunea, insa nu de la inceput si chiar m-a pus pe ganduri. adica chiar asha sa poti ierta pe cineva care ti-a facut un mare rau?? se pare ca oamenii astia,care reusesc sa ierte, sunt intradevar oameni buni si nivelul lor de intelegere a lucrurilor este f ridicat.
  mie mi se pare ceva paradoxal, dar uite ca se intampla si ajuta f mult.
  primul impuls a fost sa ma pun in locul lor…si m-am gandit eu ce as fi facut?!
  chiar ca nu stiu daca as fi putut ierta, dar sa nu mi se intample, ca nu vreau sa aflu:)


 •  

 • lila a comentat...


  da, cred ca oamenii care reusesc asta sunt buni dar si foarte puternici sa reuseasca sa depaseasca o asemenea trauma si sa se poarte asa cu cei care le-au provocat trauma.
  E greu de imaginat cum as reactiona in locul lor, cred totusi ca mai bine sa nu aflam.

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.