Aseara la Oprah am vazut lucruri uimitoare: copii care fac campanii si strang sute de mii de dolari pentru ajutorarea altor copii bolnavi sau aflati in suferinta in tari subdezvoltate, in special in Africa, Bill Clinton implicat pana peste cap in campanii de binefacere, Andre Agassi care a construit un Colegiu in cel mai sarac cartier din L.A. pentru copii sarmani, la cele mai inalte standarde, etc. De Oprah stiam de mult ca este implicata in foarte multe actiuni de caritate, dar ceilalti au fost ceva cu totul nou pentru mine.

Dar cel mai mult mi-a placut povestea unui site: www.kiva.org , unde intreprinzatori din Africa pot imprumuta sume infime, uneori pana intr-o suta de dolari, cu care pot pune pe picioare o afacere pentru a-si scoate familiile din mizerie. Sumele sunt infime, in proportie de 99% recuperate, si poti deveni asociat cu cel pe care l-ai imprumutat, obtinand astfel si profit. E uimitor cum 50-70 de dolari pot schimba viata unei femilii intregi, si cum exista oameni simpli, nici macar bogati, care isi ajuta semenii.

In Romania actiunile de caritate sunt sortite esecului.Cateva vedete de la noi implicate, in primul rand Mihaela Radulescu, altele mai mult pentru spectacol si popularitate, pentru ca din propriul buzunar nu scot nici un ban, oricat de multi ar avea.

Ma bucur ca in alte colturi ale globului oamenii mai ajuta oameni, ceea ce inseamna ca nu e totul pierdut.

Similare:  S-o ajutam pe Alexandra!

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.