Sculpturi Nu am nimic impotriva turismului sau a turistilor. Dimpotriva, de s-ar putea as vizita fiecare coltisor al lumii.

Sunt revoltata insa, de multa vreme, de nepasarea si nesimtirea turistilor care ingroapa locurile vizitate sub mormane de gunoi, care-si scriu numele pe cladiri, monumente, copaci sau tot ce intalnesc in cale, care pleaca acasa cu fragmente din minunatiile vazute, etc.

Nu ati intalnit asa ceva prin calatoriile voastre? Imposibil.

In weekend am vizitat doua locuri mai putin cunoscute si curtate de turisti: Ciolanu-manastire si Tabara de sculptura si Barajul Siriu pe pe Buzau.

La Ciolanu am fost placut surpirinsi sa gasim un loc foarte linistit, verde, inconjurat de padure deasa, curat(am gasit cosuri de gunoi pe deal, printre statui, care, culmea, erau si folosite). Mai nou acum sunt si posibilitati de cazare, intr-un hotel la soseaua Buzau-Brasov, iar soseaua e in sfarsit buna dupa ani de zile.

La Barajul Siriu zona este foarte frumoasa, salbatica, ne-explorata de turisti. Statiunea balneara Siriu insa, cu ape termale ce vindeca diverse boli de la 1800, e intr-o paragina totala.Se vad ceva lucrari impodmolite la stadiul incipient, bazinele alta data functionale sunt pline de stuf, cabanutele de langa adapostes fanul, si evident mormane de gunoaie ne arata ca au trecut oameni “civilizati”.

 

Asta e. Tara frumoasa inca mai avem!.

Similare:  Studentie

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.