Sa revenim la retete pentru ca se pare ca ele sunt cautate pe aici. Si pentru ca inca imi place sa gatesc, sa nu intelegeti altceva 🙂
Dupa cum mai spuneam am mancat anul asta vinete gatite in mai multe feluri iar ultima mea descoperire se refera la baba ganoush – un soi de salata cu vinete, pasta de susan, zeama de lamaie si iaurt. Se prepara foarte simplu si e foarte buna si racoroasa.
Vinetele se coc foarte simplu, asta daca reusim sa infruntam caldura cuptorului.

 

Spalate si taiate jumatati, pe lungime, crestate usor si stropite cu ulei de masline se aseaza in tava si se coc cam 30 min, la foc mediu.

 

Dupa ce s-au racit le-am curatat cu o lingura si le-am pus intr-o sita la scurs.Cam 15 minute sunt deajuns, dar si daca stau mai mult la scurs nu e rau.

Se pot scurge si in frigider, pot ramane chiar peste noapte.
Reci le-am tocat, nu extraordinar de marunt.

Nu-mi place sa le pun in blender ca sa iasa o pasta fina.
Am adaugat cam 2 linguri de tahini, pasta de susan, sare, ulei de masline, zeama de la jumatate de lamaie si cam 200 g iaurt.

Cantitatile sunt orientative, adaugati dupa gust si inspiratie. Am avut can 5 vinete si nu am respectat cantitatile din reteta.
N-am avut patrunjel si usturoi dar imi place la nebunie ce a iesit.

 

Si cand ma gandesc cat imi placeau vinetele cu maioneza in copilarie! Sunt ani buni de cand am renuntat la maioneza si chiar nu-mi pare rau. Iar salata asta e atat de usoara si racoroasa, foarte potrivita pentru vara!

 

Pofta buna si spor la treaba!

tags,