Citesc pe Hotnews citate din manualele de religie, religie care va fi in curand obligatorie in scoli pentru copiii nostrii.

Cum le voi putea eu explica sa nu tina cont de neroziile din manuale? Cum sa apropii copiii de Dumnezeu cu amenintarile si nu cu dragoste? Sa-i spui copilului ca daca nu te rogi te calca masina????? sa acuzi celelalte culte de colaborare cu diavolul?

Asa ne invatam copiii sa fie toleranti cu cei care sunt diferiti? Asa vor fi copiii nostri mai buni?

Eu nu vreau sa-mi las copii sa invete dupa aceste ‘manuale’ .

Similare:  Gruia lupta pentru vedere! Sa-l ajutam!
taguri,

    9 Comentarii


     

  • Tudor a comentat...


    Ne place sa fim dezinformati si sa luam stirile numai “mana a doua”. De ce nu ne interesam mai mult in privinta unui subiect inainte sa emitem judecati de valoare? Manualul in discutie este retras de mult din scoli (chiar inainte de aceasta polemica). Religia nu este si nu va fi obligatorie. Daca nu doresti sa urmezi ora de religie, poti face o cerere catre conducerea scoli, iar media iti este incheiata fara religie. Ignoranta produce mult rau!


  •  

  • Dan a comentat...


    Tudor,
    Incercarea ta de dezinformare ma face sa rid. Ignorantul esti tu, daca nu cumva esti chiar autorul textelor criticate.

    Manualele sunt in scoli si se preda dupa ele, altfel nu ar fi iesit scandalul acesta.

    Tot voi, habotnicii de ziua a saptea, cei despre care spunea Isus ca una ganditi si alta faceti de ochii lumii, fariseii, VOI cereti acum ca religia sa fie obligatorie. VOI spuneti ca alte religii sunt sataniste. VOI torturati copiii psihic, consultati un medic specializat pentru copii… Preotul nu va fi niciodata psiho-pedagog!


  •  

  • lila a comentat...


    Intamplator nu sunt chiar pe langa subiect. Nu cred ca parintii accepta cu draga inima ca, atunci cand isi trimit copiii la scoala, o ora sa-i lase sa bata bulevardele ca sa nu mearga la ora de religie.
    Iar calitatea manualelor dupa care invata copii este slabuta la multe materii.O simpla rasfoire a unui manual de limba romana este suficienta pentru a observa acest lucru.
    Acoperindu-i pe cei ce au conceput si mai ales au aprobat folosirea acestor manuale nu ajutam cu nimic invatamantul romanesc si in special pe copiii nostrii.
    Copiii mei il vor descoperi pe Dumnezeu, cu sau fara ajutorul scolii. Evident, as prefera sa gasim un ajutor si la scoala insa de la scoala cer informare, nu indoctrinare.

    Oricine traieste in Romania si vrea sa vada vede ca invatamantul romanesc nu merge intr-o directie buna. Ca profesor dar mai ales ca parinte am dreptul sa ma revolt si sa vreau ce e mai bun pentru copiii mei. Problema e atat de complexa, subiectul religie fiind doar o mica parte din marea durere legata de educatie.


  •  

  • Tudor a comentat...


    Dan,

    Imi cer scuze daca te-am deranjat. Sincer sa fiu, nu am inteles prea bine reactia ta. Nu ma consider habotnic. Insa faza cu manualele este adevarata si ti-o spun ca unul care are legatura cu factori decizionali, deci cu siguranta nu vorbesc in afara subiectului. Si apropo, cand ziceai de habotnicii de ziua a saptea, dupa ce calendar te orientai? Evreiesc sau gregorian?


  •  

  • Tudor a comentat...


    Lila,

    Se vede ca nu cunosti legislatia. Textul de lege prevede ca in locul orei de religie, elevul care se retrage sa participa la alta ora de la o clasa paralela la care sa primeasca nota si sa i se incheie media. Insa in practica situatia nu sta asa datorita comoditatii, iar elevul bate, intr-adevar, bulevardele.
    Problema invatamantului romanesc nu sta si nu porneste de la religie. Exista scapari in randul manualelor si al profesorilor de religie, dar, dupa cum ai atras si tu atentia, sa nu uitam nici de celelalte materii.
    Scopul orei de religie este informativ (acumularea de cunostinte pentru cultura generala) si formativ (formarea unui comportament moral in relatiile sociale). Niciodata, insa, ora de religie nu si-a propus indoctrinarea. Asa ca poti sa lasi copilul sa participe la aceasta ora (daca nu ai incredere, vorbeste personal cu profesorul).


  •  

  • lila a comentat...


    Ma intereseaza foarte tare atat legislatia cat si modul in care se aplica ea in viata de zi cu zi, mai ales pentru copii. Atata vreme cat manualele sunt jalnice (cunoastem cum se aproba manualele in Romania de azi), foarte greu ca profesorii sa poata sa suplineasca atatea lipsuri in invatamant. Profesorii au si asa destule nemultumiri acumulate, pe buna dreptate, e imposibil sa poata tina si locul manualelor.
    De pe niste manuale bune mai exista o sansa pentru copii, unii dintre ei se descurca sa invete singuri.
    Din pacate manuale proaste sau macar slabe sunt la multe materii, toata lumea recunoaste ca “economicul” este cel care primeaza cand e vorba de editare/aprobare de manuale, nici vorba de calitate.
    Pe toate canalele se dicuta despre transformarea religiei in materie obligatorie (ultima propunere era ca cei neinteresati de religie sa primeasca nota 5!!!! – propunerea lui Bartolomeu Anania), asa ca nu e falsa framantarea mea si nici subiectul nu e la “mana a doua” .


  •  

  • cris a a comentat...


    Unde e libertatea de alegere si toleranta crestina ? Cine se bate cu pumnul in piept ca e crestin sa o arate prin toleranta. Se vede ca Romania nu a trecut de Evul Mediu dpdv cultural si psihologic – – la noi Renasterea nu a ajuns….Vorba lui Radulescu Motru – sintem un popor tinar….prea tinar ….Poate ar fi bine sa se predea Istoria Religiilor – de catre un profesor – de istorie cu vaste cunostiinte de psihologie sociala…insa nu de un preot (de orice fel ar fi el)….Oricit de uman si deschis ar fi acel preot tot n-o sa reuseasca sa puna pe picior de egalitate toate religiile (in mintea lui)….etc…..etc….si atunci ma intreb cum o sa poata fi ne-partinitor…?! Nu mai vorbesc de manuale – in care e scris ceva de genul Dumnezeu pedepseste….etc…..
    A pune = intre Dzeu si pedeapsa-frica = indoctrinare, programare negativa, manipulare etc
    Dumnezeu e Iubire ! Nu e vreun capcaun care te agreseaza cind gresesti….insa e mai convenabil sa vinzi imaginea lui Dzeu asa, altfel cum ai mai manipula…mase intregi de oameni ?
    Se impune o reforma in dogma religiilor din toata lumea….si mai ales cursuri de psihologie de lunga durata pentru teologi, preoti.
    Bibliografie de iluminare: Gustave le Bon – Psihologia multimilor. Dupa mine materii mult mai indicate pt educatie ar fi: pishologie practica: cum sa fim fericiti, cum sa gindim liber fara prejudecati, cum sa avem incredere in noi insine, cum sa ne dezvoltam capacitatile, cum sa comunica cu altii.
    Materii importante pentru elevi ar fi acelea care i-ar invata pentru viata : cum sa traiesti ! in realitatea aceasta – materii practice nu teoretice. Cititi Raportul comisiei prez pt analiza si elaborarea politicilor in dom educatiei si cercetarii – http://edu.presidency.ro/cv/raport.pdf. In America si Europa copilul invata la scoala, are timp de joaca cum e normal sa fie, nu da trepte, nu merge la meditatii, din clasa a 5 a este evaluat dpdv a aptitudinilor si este indrumat conform aptitudinilor sale si profesorii au scoala psihologica (au invatat metode de predare, au respect – Ca sa aiba un elev respect pentru profesor mai intii profesorul e necesar sa se poarte cu respect – puterea exemplului).
    Psihoterapeut A Levitchi


  •  

  • Sabau Ioana a comentat...


    De abia atata asteapta romanii, inca un subiect din care sa faca mare valva si scandal, sa improste cu noroi in cine nimereste. Asta ne place, scandalull, ura si invidia. Din ele ne hranim si fara de ele nu putem supravietui. Ne meritam soarta dar nu ne meritam tara!


  •  

  • Religia obligatorie in scoli si manuale execrabile | Lila : : religia a comentat...


    […] Więcej: Religia obligatorie in scoli si manuale execrabile | Lila […]

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.