Reteta este destul de simpla, rezultatul este o ciulama de pui mai rafinata.

Copanele si pieptul de pui se pun intr-o tigaie incinsa cu foarte putin ulei de masline. Se adauga o ceapa taiata in 4 si 12 ciupercute albe, curatate, o foaie de dafin si un praf de cimbru. Cand incep sa se rumeneasca toate se adauga un pahar mare de vin alb sec. Se amesteca si se lasa la foc potrivit. Cand incepe sa se evapore vinul se adauga un pahar mare de smantana si un praf de sare . Se amesteca si se lasa la foc potrivit cam 30 min.

La servit se scoate puiul iar sosul se mixeaza si se strecoara si se serveste langa pui.

Se poate insa servi si ca o ciulama, caz in care tocam ceapa marunt si ciupercutele, inainte de a le pune in tigaie.

O sa revin cu poze altadata;)

Incearca si Coq au vin!

Similare:  Chec aperitiv cu ciuperci
taguri, , , , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.