Prajitura cu morcovi, migdale si mascarponePentru ca cheful de facut prajituri inca nu mi-a trecut, desi as cam vrea, am inceput sa incerc si retetele de prajituri ale lui Jamie Oliver. Prima a fost prajitura cu morcovi, care ma tenta de multa vreme.Recunosc, nu stiu sa gatesc morcovii, doar sa-i adaug in supa sau mancare de legume, dar sa gatesc morcovi, ca ingredient principal al vreunei retete, nici vorba, cu atat mai mult la o prajitura.
Prajitura se face foarte usor si rapid daca ai pregatit inainte ingredientele.
Se macina migdalele si nucile, se curata si se rad morcovii. Se stoarce portocala(eu am folosit un grapefruit rosu mare, jumatate pentru compozitie, jumatate la mascarpone, in locul celor 2 lamai verzi). Se freaca zaharul cu untul moale, se adauga galbenusurile, sucul de portocala/grapefrut, faina, praf de copt, migdalele si nucile, apoi morcovii. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza cu grija. Se toarma compozitia in tava unsa cu unt/ulei si se coace pana devine aurie. Se incearca cu scobitoarea.
Se lasa la racit.
Glazura se pragateste foarte usor: se amesteca toate ingredientele. Se aseaza in strat gros peste prajitura racita. Se poate decora cu fructe sau nuci, eu am folosit afine.

Foarte buna, le-a placut si copiilor 😉

[nggallery id=6]

tags, , , ,