Minunata experienta am avut azi la Heidi ChocoWorld, multumim goodfood.ro. Orice copil s-ar fi bucurat cu atata ciocolata in jur cu care sa se joace dupa pofta inimii dar un pasionat de arome ca mine a descoperit paradisul pe pamant. Cu nasul prin borcanele cu fructe de cacao sau cardamon si cu urechile palnie sorbind cuvintele lui Jakob Hausmann sau ale Cristinei am simtit ca am avut toate jucariile din lume la indemana pentru experiente.

Maestrul Jakob Hausmann ne-a cucerit de la inceput, ne-a luat prin invaluire ca sa zic asa. In loc sa trecem direct la actiune ne-a explicat ce inseamna ciocolata in Belgia, unde ciocolata se ofera foarte des, ca semn al iubirii sau, de ce nu, al recunostintei. La noi nu gasesti florarese la orice colt de strada, ca la voi, dar gasesti, in schimb o chocolaterie la tot pasul, spunea el. Dupa care ne-a explicat ca e Maitre Cuisinier si , din aceasta perspectiva, putem privi ciocolata si altfel decat ca desert. Astfel ne-a pregatit rapid ciocolata cu ulei de masline si rozmarin, ciocolata cu rozmarin sau cu mustar, coriandru si piper. Sigur ca a fost spectaculoasa, pentru ca nu mai gustasem asa ceva, dar merita testate fiecare aroma in parte.

Dupa ce ne-am facut propriile tablete pentru concurs ( si da, am luat cel mai dulce loc 2 din lume, foarte onorabil pentru o incepatoare ca mine, si multumesc foarte mult pentru asta ) am umplut propriile praline, primele praline din viata mea. Si sigur ca am experimentat ce mi-a trecut prin cap – coriandru, piper roz, portocale confiate si fistic si, bineinteles, ingredientul meu secret pe care l-am adus special la cererea Anei – curry. O sa va spun maine cum au iesit, azi nu mai putem degusta nimic 🙂


Sigur ca revin maine cu mai multe detalii, presimt ca o sa am de povestit multa vreme despre asta 🙂

Martori la eveniment au fost: Dan leblogpiquant.com , foodiefamily.ro , dulceatadetrandafiri , ancaduma.ro http://wineandknives.blogspot.com/.

De saptamana viitoare va puteti face programare la un astfel de atelier, de preparat ciocolata, in Pantelimon, Bdul Biruintei nr 86. De ce ati merge? Nu numai ca va puteti face propria ciocolata, dar ingredientele folosite in atelierul de ciocolata va ajuta sa obtineti o ciocolata superioara celei gata ambalate, cu termen de valabilitate atat de mare. Smantana, de ex, folosita la pralinele astea minunate, nu le da un termen de valabilitate mare, trebuie consumate in timp mai scurt dar se simte diferenta 🙂 Ca sa nu mai zic de multimea de arome cu care va puteti juca. Oricum se poate cumpara ciocolata si fara programare, doar pentru ateliere trebuie facuta. Sigur nu veti regreta 🙂

tags, , , ,