Cu ceva intarziere, pentru ca leurda e de multa vreme in piete, am facut astazi pate de leurda, sau, mai corect spus, pate de naut cu leurda.

Imi place foarte mult leurda si, desi am citit multe retete cu leurda gatita, tot cruda o mananc, in speranta ca se pastreaza mult mai bine vitaminele din planta. Sunt convinsa ca e gustoasa si in tarta cu leurda sau alte preparare (sarmale in foi de leurda ma tenta pe mine la un moment dat sa incerc).

Dupa ce mi-am facut curaj sa mananc beau urzici crude, iata ca acum am pus in mixer leurda si, pentru ca nu mi-o imaginez cu lapte, am adaugat naut si tahini, pasta de susan. Rezultatul e delicios si merita.

Am folosit 2 legaturi de leurda, 2 fire de menta proaspata, unul de leustean si altul de marar, sucul de la jumatate de lamaie, 3 linguri tahini , o conserva de naut de 400 g, 3 linguri de ulei si 150-200 ml apa. Plus un praf de sare, boia de ardei (iute de data asta, ca asa am avut) si seminte de susan pentru decor.

Preparare  simpla: am pus verdeturile in mixer, apoi celalalte componente solide si lichidele la sfarsit, apoi am mixat pana am obtinut o consistenta placuta.

 

 

 

Sa aveti pofta!

P.S. Nu degeaba leurda e considerata usturoi salbatic, mirosul e foarte asemanator si e bine sa tineti cont de asta. Nu e recomandat sa mancati inainte de o intalnire importanta, fie ea romantica sau nu 😉

tags, , , , ,