L-am gatit dupa reteta de pe ambalaj si ne-a cucerit pe toti. Foarte simplu de facut, incredibil de aromat si de bun 😀

In putin ulei de masline calesc o lingurita de chimen macinat si un betisor de scortisoara. Adaug o ceapa tocata marunt si o cana de orez basmati, lasat 15 min la inmuiat inainte, apoi scurs si adaugat pentru calit.Adaug apoi 3 cani de apa si un praf de sare si las la fiert la foc potrivit. E gata cand s-a evaporat toata apa.

Delicios, dar favoritul meu ramane orezul salbatic, gatit aproximativ la fel 🙂

P.S. Mananca si bebe:D

    Un comentariu


     

  • Basmati Orez AZAD a comentat...


    Ingrediente (a se vedea de nutriţie)

    400ml (14 fl oz) de apă

    200g (7 oz) de orez Basmati

    50g (2 oz) mazăre congelată gradina

    1 lingurita seminte de chimen

    retete similare
    Jeera Fried Rice
    Jeera Rice
    Impodobita pilaf de orez
    Negru Bean si salata de orez brun
    Budinca de orez şi stafide Mic dejun
    Mai multe ▼
    Aloo jeera
    Punjabi de patlagea vanata – Bhurtha
    Ananas indian, var şi supă de Ghimbir
    Orez mexican
    Bangan ka Bhurta (indian de patlagea vanata)
    ▲ mai puţin
    Pregătirea metodă
    1. Într-o cratiţă, se combină cu apă şi orez, şi se aduce la fierbere. Se amestecă bine, se reduce de căldură, se acoperă şi se fierbe timp de 20 de minute.
    2. Cand orezul este fiert, se amestecă în mazăre şi chimen. Acoperă şi se lasă timp de 5 minute.

    Sfat:

    Pentru orez Pakistan autentic stil, se spală orezul înainte de gătire pentru a scăpa de unele de

    http://www.azadtraders.org

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.