O mancare simpla si gustoasa, adorata si de copii, si care se poate adapta dupa dispozitie si camara 🙂
Am fiert cartofii in coaja, cam un kilogram, i-am lasat sa se raceasca si i-am curatat.
Am tocat 2 cepe mari, le-am calit, am adaugat si cozi de ceapa verde, apoi carnea tocata, cam 700 de grame am avut eu.

Amestec, adaug un praf de sare si cimbru si acopar cu capac, sa se inabuse bine. Cam peste 10 min adaug suc de rosii, cam 150-200 ml. Amestec si mai las la foc, sa se combine mirosurile.



Asez intr-o cratita unsa cu ulei rondele de cartof, presarate cu un praf de sare si cimbru, deasupra strat de carne,si tot asa, deasupra las strat de cartofi.
Presar cu branza rasa.
Intr-un bol bat 2-3 oua cu un praf de sare si smantana (optional), cam 200 ml, apoi le torn in cratita, peste musaka. Acopar cu un capac si las la cuptor cam 45-50 min.
Mama pune cartofii prajiti pe jumatate, nu fierti, si era si mai gustoasa, eu am incercat sa mai reduc prajelile 🙂 Este foarte gustoasa si asa. Am incercat chiar si cu rondele de dovlecel si nu e rea deloc. In weekend o sa incerc varianta cu dovlecel si vinete, va tin la curent 🙂 O fosta colega de facultate punea si strat de ciuperci, deci am degustat ceva variante de-a lungul vremii. Inutil sa va spun ca cea mai buna musaka pe care am mancat-o a fost in Grecia, in Afitos cred.
O sa va povestesc si despre musaka de peste, pe care n-am mai facut-o de ceva vreme, si care este dementiala 🙂

tags,