La rugamintea qbebe.ro scriu cateva idei despre un meniu de copii. S-ar incadra la categoria 2-4 ani dar merge foarte bine si dupa 4 ani la retete pentru copii. Vrem nu vrem trebuie sa si mancam si uneori ajungem in pana de idei. In general copiii mei prefera mancaruri simple, fara multe sosuri sau prajeli, au cateva mancaruri favorite pe care le-ar manca oricand dar ma straduiesc sa mai variem cumva meniul sa nu le lipseasca nutrienti importanti.
Sa incepem cu un gris cu lapte. Andrei il mananca cu placere in timp ce Mara nu se apropie de el. Cereale cu lapte sau iaurt ar fi optiunea pentru ea.

Preparat rapid, in lapte fierbem grisul, adaug putina miere la final si un praf de scortisoara si gata grisul cu lapte. Doar trebuie sa-l asteptam sa se raceasca.
O gustare cu morcovi cruzi si nuci. Andrei ar ronțăi toata ziua morcovi cruzi, uneori taiați rondele, alteori așa intregi (sa fie cel mai mare, mami).
La pranz ne delectam cu  supa de pui cu galusti si pilaf cu ostropel. Galuștile sunt favoritele lor dintotdeauna, drept pentru care le fac destul de des. Fac rezerve de carne de pasare de curte, de la bunica, si o folosesc in special pentru supa si ostropelul lor. Inutil sa mai povestesc despre cat e de diferit gustul de pasare de curte, chiar daca nu e 100% bio. Pacat ca rezervele sunt limitate!

Reteta de supa cu galusti cred ca e cunoscuta de toata lumea, mai ales de cei care gatesc pentru copii (de toate varstele). Intr-o oala mare pun carnea de pasare, acopar cu apa (cam trei sferturi din vas) si pun la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba pun o ceapa si 2-3 morcovi, curatati dar intregi. Andrei mananca morcovul doar crud, din supa il scoate, asa ca il scot eu inainte de a pune supa in bol. Pentru galusti sparg 3-4 oua intr-un bol, le bat cu furculita, apoi adaug gris si amestec bine pana se ingroasa compozitia, dar nu trebuie sa fie foarte tare pentru ca nu se vor mai fierbe.Nu am cantarit grisul, pur si simplu observ consistenta aluatului – sa nu fie moale ca al ciulama, sa se poata forma galustile insa cu grija sa nu fie tare. Cand carnea e aproape fiarta pun galustile la fiert. Adaug intai putina apa, pentru a domoli clocotele, inmoi lingurita in supa fierbinte apoi iau compozitie de galusti si o pun in oala. Am grija ca de fiecare data sa pun lingurita intai in supa fierbinte si apoi in aluat, astfel se va desprinde in intregime de pe lingurita. Las sa fiarba la foc mediu, cam 15-20 min, apoi incerc sa tai o galusca. Daca e pufoasa la mijloc atunci e gata. Adaug putina sare si gata. Scot carnea, pe care o voi folosi la ostropel, pregatesc patrunjel verde tocat marunt (Andrei il adora, Mara il ocoleste cat poate de mult).

Similare:  De Paste

Pentru ostropel toc o ceapa marunt si o calesc in 2 linguri de ulei de masline. Adaug si 2-3 catei de usturoi, tocati marunt, un praf de curry si apoi carnea de pasare fiarta si portionata. Adaug 3-4 rosii decojite si taiate cubulete, daca am, daca nu o conserva de rosii in bulion, pe care le toc. Adaug un fir de cimbru sau busuioc, acopar si las sa fiarba cam 10-15 min. Servesc cu pilaf si patrunjel verde, tot asa, numai pentru Andrei.

La  gustare  chec cu smantana si cocos si un pahar de lapte iar la cina o budinca de paste cu branza si un mar.

 

Sper sa fi ajutat cu vreo idee de meniu, acum sau alta data!

 

O sa revin cu poze.

taguri, , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.