De multa vreme vreau sa fac humus dar nu am mai gasit tahini – pasta de susan, si parca nu ma simteam in stare sa o fac singura. Am mai gatit cu tahini vinetele si imi place foarte mult gustul, o sa mai caut si alte retete cu tahini.

Acum am gasit pasta de susan la o macelarie arabeasca (pe Nerva Traian), pana acum cumparam din Auchan dar de ceva vreme lipseste cu desavarsire.

Sa revenim la humus. Se prepara foarte usor, trebuie doar sa pregatim toate ingredientele si sa avem un mixer . M-am inspirat de la Razvan, care ne incanta cu povestile sale de calatorie.  

Am folosit naut din conserva, 2 conserve de 250 g boabe, l-am scurs si l-am pus in blender, cu tahini, cam 5-6 linguri, zeama de la o lamaie, 2-3 catei de usturoi, ulei cam 100 ml, apa cam 300 ml, sare.

Vasul meu de mixer e insuficient pentru 2 cutii de naut, asa ca am pus pe rand, nautul dintr-o cutie si jumatate din restul ingredientelor, pentru a avea suficient spatiu pentru maruntire si omogenizare. E foarte important sa adaugam si suficient lichid (eu am pus apa), altfel nu se obtine o pasta omogena.

 

In a doua parte am adaugat putina boia de ardei dulce chiar in compozitie . De  la Dr Oz am aflat ca e recomandat sa mananci nautul cu ardei, ardeiul ajutand la asimilarea fierului din naut. Am tinut cont de asta si la final am servit cu fasii de ardei kapia.

O paine de secara cu seminte se potriveste perfect, eu am avut doar de secara dar a iesit foarte buna. Sigur ca si niste lipii incalzite in cuptor cu un strop de ulei si oregano ar fi potrivite, poate data viitoare incercam.

In concluzie e o reteta pe care o recomand cu drag – e rapida, gustoasa si chiar sanatoasa! Merita sa treceti pe lista de cumparaturi naut si tahini si sa pregatiti rapid humus cand aveti nevoie de o gustare rapida sau un aperitiv gustos.

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

tags, , , , , ,