Doctorii zilelor noastre sunt o categorie aparte de..oameni.

Cum pot fi numiti cei care te lasa sa mori cu zile pentru ca nu le-ai dat suficient? Dar cei care refuza sa te bage-n seama pentru ca li se pare ca nu ai avea de unde sa le dai? Dar cei care nu se deranjeaza sa-ti interpreteze niste analize, din acelasi motiv? Din pacate, tot mai greu intalnesti acum si medici pasionati de meserie, care sa-si dea acelasi interes si daca il saturi de bani sau nu.Din ce in ce mai putini, specie pe cale de disparitie.

In sec 21 se poate muri din cauza celor mai banale boli. Femeilor insarcinate, in Romania, la cea mai mica umbra de indoiala sau pur si simplu din cauza unor analize neconcludente le se propune cea mai simpla solutie: intreruperea de sarcina. Nu conteaza ca cele mai multe analize nu sunt nici macar repetate, pentru mai multa siguranta, nu conteaza ca multe analize sunt facute incorect sau interpretate gresit, medicul iti baga pe gat intreruperea de sarcina. Doar daca ai mult noroc si ai cat mai putina nevoie de medic ai sanse sa ai un copil frumos si sanatos.

In sec 21 inca te mai poti duce la doctor sa-i spui :ma simt rau, vreau antibiotic sau alt medicament si doctorul sa-ti scrie reteta cu medicamentele cerute de tine, fara vreun control, analize, ceva. Ca la piata, pe taraba. vrei cartofi ia cartofi.

In sec 21, daca te simti rau peste noapte are rost sa te duci la urgente doar sa mai schimbi mediul. Mai iesi din casa, mai tipa vreun doctor sau vreo asistenta la tine ca tocmai acuma te-ai gasit sa mergi la doctor, si poti avea sansa ca de soc sau nedumerire sa uiti ca te durea ceva.

Similare:  Alimente ecologice in Romania

Si as putea continua lista pana maine.

Si pentru ca sunt masochista urmaresc la televizor noile descoperiri in domeniul medical. Stiu destule despre nanoroboti, care pot rezolva cam orice maladie, despre utilizarile celulelor stem, despre nasterea sub apa, despre irelevanta triplului test, si cu toate aste cred ca nici nepotii mei nu vor putea beneficia de ele in Romania. Nu pot uita cum ma priveau cadrele medicale in 2008, ca pe o bogatasa excentrica, pentru ca am solicitat recoltarea de celule stem din cordonul ombilical. Cu greu isi puteau tine rasul dar care mai de care se straduia sa ma impresioneze, ca deh, daca am asemenea mofturi inseamna ca am bani, nu gluma.

Cred ca e suficient, pentru moment.

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.