Desert racoros, de vara. Nu e deloc sofisticat, e simplu de facut si bine racit e un desert placut pentru dupa-amiezile de vara.

Se prepara checul si crema de vanilie, separat, apoi se asambleaza in pahare si cupe, de preferat transparente, pentru a scoate in evidenta straturile.

Checul de ciocolata l-am preparat dupa reteta de aici.

Crema de vanilie se face foarte simplu: 4 galbenusuri se freaca pe baie de abur (un bol pus deasupra unui vas cu apa aflat pe foc) cu 150 g zahar, 3 linguri de faina si 750 ml lapte cald, aproape fierbinte. Se amesteca cu grija pentru omogenizare, fara cocoloase, pana se ingroasa. Laptele se putea fierbe inainte cu seminte de la un baton de vanilie, pentru o aroma deosebita. Eu am adaugat esenta de vanilie la sfarsit, m-am adaptat la ce am avut in casa. Dupa ce am luat de pe foc am adaugat 100 g unt si am amestecat pana s-a incorporat complet. Pentru ca imi place lamaia si copiilor mei nu, in jumatate din crema am adaugat zeama de la jumatate si coaja rasa de lamaie. Si am avut grija sa decorez paharele care aveau crema de lamaie cu coaja de lamaie, ca sa le putem deosebi 🙂

De asezat in pahare a fost o joaca de copii. Checul taiat dupa preferinte l-am asezat in cupe, am turnat crema si am decorat cu ciocolata rasa sau coaja de lamaie.

Sigur ca inspiratia e de la un tiramisu cu fructe de padure, adaptata la ce aveam prin casa dar si la preferintele copiilor. Fac eu si un tiramisu cu fructe de padure, chiar daca nu am liber la desert. Gasesc eu vreun motiv 🙂 Si un set de exercitii fizice care sa le consume.

taguri, , , , , ,

    2 Comentarii


     

  • Maria Frunza a comentat...


    wow! Arata intr-adevar spectaculos. Voi incerca s-o prepar in weekend! 🙂


  •  

  • lila a comentat...


    Multumesc 🙂
    Astept reactii si dupa 🙂

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.