Am vazut intr-o zi la tv cum a gatit Jamie cu frunze de sfecla. Nu mi-am notat reteta dar, pentru ca am gasit in piata sfecla rosie cu frunze nu m-am putut abtine sa nu incerc si eu.

ciuperci cu frunze de sfecla

Am calit o ceapa in ulei de masline, am adaugat 2 catei de usturoi striviti usor cu cutitul si tocati marunt si o lingurita de turmeric. Am amestecat usor si am adaugat cotoarele de la frunzele de sfecla, spalate si tocate cuburi de 2 cm aproximativ, apoi am acoperit cu un capac. Am adaugat o punga de ciuperci congelate, cam 300 g, si o mana de ardei gras tot congelat, ca asa am avut la indemana. Am acoperit si le-am lasat sa fiarba in apa lasata de legumele congelate, cam 10 min, apoi am adaugat si jumatate dintr-o conserva de rosii intregi , decojite, in bulion. Am mai lasat sa fiarba 10 min, am adaugat frunzele taiate fasii cam de 2 cm. Dupa inca 5-10 min am adaugat un praf de sare si o lingura de suc de lamaie si am servit cu patrunjel verde.

ciuperci cu frunze de sfecla

Au iesit cam 3 portii si neasteptat de gustos. O tenta usor acru-amarui dar foarte placuta. Merita incercat 🙂

Similare:  Clatite cu sos caramel de portocale
taguri, , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.