Pentru ca imi plac vinetele si imi place sa le pregatesc in cat mai multe feluri mi-a atras atentia imediat reteta de bruschette a lui Jamie. Am ales lamaie in locul otetului, pentru ca imi place la nebunie combinatia de lamaie cu usturoi. Cred insa ca lamaia a mai temperat aroma de menta, asa ca data viitoare o sa incerc sa folosesc otet.

Dupa ce am adunat toate ingredientele (am folosit o singura vanata si am obtinut 4 bruschette pe paine de secara) am taiat vanata felii subtiri.

Feliile de vanata le-am asezat in tava, pe hartie de copt, le-am stropit cu ulei si le-am bagat in cuptor, la 200 de grade pentru 15 min.

 

Intre timp m-am ocupat de sos. Am tocat menta, patrunjelul si usturoiul, am adaugat sare, piper, uleiul si zeama de lamaie si am amestecat bine.

Cand s-au rumenit vinetele le-am pus in sos si le-am amestecat, cu grija sa nu se farame dar sa ajunga sosul peste tot.

Apoi le-am asezat pe feliile de paine de secara, neprajite e drept, si am turnat si putin sos.

Ca aperitiv sau gustare mi se par foarte potrivit pentru zilele calduroase de vara. Alaturi de gustarea cu branza si rosii, desigur.

Sa aveti pofta!

 

 

 

Error thrown

Call to undefined function wp_related_posts()