Nu vroiam sa ratez bilantul pentru 2010. Sa inceapa intrebarile:

1.Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
In 2010 am vazut mai multe companii implicate in CSR, fata de anii trecuti. Sunt multe companii care s-au implicat mai mult sau au devenit mai vizibile in media. Trebuie sa apreciez de ex Cosmote, pentru implicarea in proiecte de mediu (impaduriri) sau burse pentru tineri, Vodafone pentru programe sociale gen campanii de donare de sange sau dotare de spitale (Marie Curie) si Petrom pentru proiectele din Tara lui Andrei.

2.In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?
(te poti referi atat la ce au facut bine, cat si la ce au facut gresit sau la ce nu au facut, desi ar fi trebuit)
Revin, companiile au fost mai vizibile in implicare in societate, dar bineinteles ca e loc de mai mult. Ar trebui sa existe in orice companie, indiferent de marime, interes pentru implicare sociala reala, nu doar pentru a puncta impliniri pe o lista.

3.Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?
(te poti referi la: cauzele pe care vrei sa le sustina, modul in care ar trebui s-o faca etc.)

In 2011 avem nevoie de mai multa implicare in educatie si sanatate, in special. Traim vremuri in care se inchid spitale cu duiumul, scolile sunt in mizerie si au cazut in derizoriu, si e nevoie de o mobilizare exemplara sa depasim momentul. De asemeni ma intereseaza implicare si in reciclare, care tine tot de mediu, si care e total neglijata la noi sau se rezuma la existenta unor containere care sunt, in general, gresit folosite. Caut de luni de zile un centru unde sa duc electonice vechi si inca mai caut.

Similare:  Noutati de weekend la Auchan

4.Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?
(in contextul crizei economice, ne intereseaza daca esti dispus sa recompensezi companiile care se implica in rezolvarea unor probleme sau sa le sanctionezi pe cele care nu o fac).

Apreciez intotdeauna companiile responsabile.Cumpar produse de la companii care se implica social, popularizez stirile despre astfel de firme si sunt dispusa la voluntariat alaturi de ele, cand sunt convinsa de necesitatea lor si imi sta in putere.

Am mai scris de responsabilitate sociala aici si aici.

taguri, , , , , , ,

Leave a Reply









Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.